בגידה רגשית

Couple hugging and using smartphone near sea on sunset

מהי בגידה רגשית? האם וכיצד היא שונה מבגידה פיזית ומינית? איך להתמודד נכון עם בגידה מסוג זה? האם בגידה רגשית מסכנת את מערכת היחסים בין בני הזוג? נפגשנו לשיחה עם אורית רייטר, מטפלת זוגית מקצועית ובעלת ניסיון רב, וקיבלנו ממנה הסברים על סוגי בגידה רגשית וכיצד להתמודד עם התופעה בעלת ההשלכות ההרסניות על זוגיות.

 

מהי בגידה רגשית?

"אנחנו חיים בעידן הרשתות החברתיות לכן התופעה של בגידה רגשית הפכה לנפוצה מאוד, והסיטואציה משפיעה על מערכות יחסים רבות ועלולה לפגוע בזוגיות בגלל תחושות כמו בגידה באמון, אשמה, חציית גבולות אדומים ועוד", כך מסבירה לנו אורית, ומוסיפה: "לבגידה מסוג זה אין הגדרה אחת ויחידה, לכן קשה לענות על השאלה מהי בגידה רגשית, אך לרוב מדובר בבגידה לכל דבר בבן או בבת הזוג, למעט הקשר האינטימי מחוץ לנישואין או לזוגיות".

"לבגידה הרגשית יש סיממנים מיוחדים ובפועל זהו רומן סודי לכל דבר ועניין, למעט ההיבט המיני והמגע הפיזי מחוץ לזוגיות. בשנים האחרונות התופעה הולכת וגוברת בקרב זוגות, לכן זוגות רבים מגיעים לקליניקה שלי לצורך ייעוץ וטיפול זוגי כדי להתמודד עם התופעה השכיחה, לצלוח את הקשיים ולצמוח ממנה", מציינת אורית.

 

במה בגידה רגשית שונה מכל מבגידה אחרת?

"חשוב להבין שיש מספר סוגי בגידה רגשית, ולרוב מדובר בשינוי התנהגותי אצל אחד מבני הזוג ובניהול סוג של רומן סודי מחוץ לזוגיות. ההבדל המרכזי בין בגידה זו לבין בגידה מינית הוא ההיבט הפיזי, אך למרות שאין מגע עדיין מדובר בבגידה ויש לכך השלכות רבות על מערכות היחסים בקרב זוגות רבים".

אורית מוסיפה שנשים וגברים כאחד אינם מתייחסים לבגידה הרגשית כרומן מחוץ לזוגיות ו/או לנישואין מאחר שהם אינם מערבים יחסי מין, אך בפועל הם מתרחקים מבני הזוג, בוגדים באמון, לעיתים מפתחים רגשות עמוקים, ולא פעם הדברים מתגלגלים במהירות ומסתיימים במגע פיזי ללא ידיעת בן או בת הזוג. הנזק המשמעותי ביותר בבגידה כזו הוא בגידה באמון, על כן זו סיטואציה מורכבת ויש לשפר תקשורת זוגית, להתמודד נכון עם התופעה ובהתאם לצורך מומלץ לפנות לטיפול או לייעוץ הניתן על ידי מטפלת זוגית מנוסה.

 

התמודדות עם בגידה רגשית

"הבגידה הרגשית יכולה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות מאחר שיש סוגי בגידה רגשית שונים. למעשה מדובר בהתנהגות שבה אחד מבני הזוג מתקרב ומפתח רגשות לאדם זר מחוץ למערכת היחסים, ולרוב מתחילים סימנים כמו התרחקות, אדישות כלפי בן/בת הזוג, שמירה על סודיות, חוסר יושר והכחשות, הימנעות מיחסי מין, האשמה של בן הזוג הנבגד ועוד", מסבירה אורית.

לצורך התמודדות עם בגידה רגשית חשוב להביט "בלבן של העיניים" ולנתח את הסיטואציה על מנת לשנות דפוסים ולהימנע מפגיעה באמון בן/בת הזוג. אם מתקשים לשוחח על הנושא ולפתור מחלוקות בזוגיות כדאי לפנות למומחים.

 

האם בגידה רגשית מסוכנת לזוגיות?

"בהחלט כן. לבגידה הרגשית עלולות להיות השלכות קשות על מערכת היחסים והתופעה השכיחה מסכנת את שלום הזוגיות. גם אם אין מגע פיזי מדובר בבגידה לכל דבר, לכן חשוב לשים קווים אדומים, להיות מודעים לרגשות ולתחושות הפנימיות ושל בן/בת הזוג, ויש לנתב את האנרגיות למקום הנכון, כלומר לזוגית הטובה והקיימת על מנת להעצים את האהבה ולהעמיק את מערכת היחסים", מוסיפה אורית.

הדרך הבטוחה והנכונה ביותר כדי להתמודד עם הבגידה הרגשית היא לפנות לטיפול או לייעוץ זוגי. אורית רייטר מזמינה אתכם ואתכן לפגישת ייעוץ בקליניקה על מנת להתמודד עם התופעה השכיחה ולקבל כלים שיובילו לשיפור משמעותי החל מהפגישה הראשונה.

פוסטים נוספים

רוצים להכיר על עוד אפשריות איך לשפר את היחסים שלכם בזוגיות
מוזמנים עכשיו, שיחת יעוץ בת 20 דקות (ללא עלות) מחכה לכם כאן
כדי להתייעץ ולקבל תשובות לשאלות בזוגיות ובכלל ביחסים

גלילה לראש העמוד

האם כבר עשית שאלון אבחון?

דילוג לתוכן