תקשורת זוגית

אחת מהסיבות העיקריות בגינן זוגות פונים לקבל ייעוץ זוגי היא התלונה הרווחת על תקשורת זוגית לקויה. תקשורת זוגית טובה הינה הבסיס והגורם המרכזי לזוגיות מוצלחת, נטולת שיפוטיות, מפרגנת ומקרבת.

התקשורת הבריאה והאותנטית בין בני הזוג משמשת כמעין דבק המחבר את בני הזוג, וכאשר יש בזוגיות תקשורת מקרבת ומכבדת ניתן לפתור מחלוקות, בעיות וקשיים באמצעות שיח פתוח וכנה, לשמור על שלמות המשפחה ולחיות באהבה ובתשוקה.

לכן, אין זה פלא כי זוגות רבים פונים לקבל ייעוץ זוגי או לעבור טיפול זוגי במצבים של חוסר תקשורת בזוגיות, אך עדיף להגיע לייעוץ לפני שחווים משבר חמור ביחסים, כשהנפש כבר פצועה ומדממת שנים וכל מה שרואים זה את החושך על פני האור. מצב כזה מקטין את הסיכויים להצלחה. הקדימו תרופה למכה באמצעות תקשורת זוגית מכילה ומקדמת. 

מהי תקשורת זוגית? מה גורם למצבים של חוסר תקשורת בזוגיות? איך לשפר את המצב? קבלו כמה כלים ועצות שימושיות – מומלץ לנסות את זה בבית 😊 

 

מהי תקשורת זוגית?

תקשורת טובה ויעילה היא המפתח לזוגיות יציבה, למערכת יחסים בריאה ומאושרת, לחיי אהבה ולבניית אמון, הבנה, הכלה ואינטימיות בין בני הזוג. היכולת שלנו לפתוח אל הלב אל השני, לדבר על הכל בכבוד ובאמפטיה הראויה, להישאר נאמנים ומחויבים לבנות ובני זוגנו, לשמור על הדברים האינטימיים שבני הזוג מעיזים לשתף אותנו ולא לעשות איתם שימוש לרעה בשעת מריבה, זה מה שעוזר לביטחון ולחיזוק הקשר. 

למעשה, תקשורת זוגית נחשבת לבסיס למערכת יחסית בריאה וטובה, אך חשוב לזכור כי תקשורת בין בני הזוג אינה מבוססת רק על מלל ודיבור, מאחר שהיא כוללת בתכה גם תקשורת לא מילולית כמו :אמפתיה, הבנה והקשבה מהלב וללא שיפוטיות .

חשוב לדעת כי תקשורת זוגית טובה מאפשרת לבני הזוג להביע את דעתם בחופשיות, לחשוף רגשות, ליצור סביבה תומכת ובטוחה, להבין זה את זו ולהיפך, להימנע מאי הבנות ותסכולים במערכת היחסים ולהתגבר על קשיים וקונפליקטים.

 

איך מזהים תקשורת זוגית לא טובה?

כדי לזהות תקשורת בין זוגית לא טובה כדאי לפנות לאנשי המקצוע המנוסים על מנת לעבור ייעוץ זוגי, ובהתאם לצורך לעבור תהליך טיפול זוגי. אם רוצים לזהות בעיות וקשיי תקשורת זוגית לבד, כדאי לענות על השאלות הבאות:

  • האם כל שיחה ביניכם הופכת במהרה למריבה קשה?
  • האם במהלך השיחות אתם עונים בשיפוטיות?
  • האם התקשורת בבית רעילה ואלימה שמלווה בבוז, השפלה, לעג?
  • האם בעיות התקשורת בזוגיות פוגעות בדימוי ובביטחון העצמי שלכם?
  • האם אתם מצליחים להקשיב זה לדברי זו ולהיפך?
  • האם אתם נוטים לחוסר כבוד הדדי בנוכחות הילדים, קרובי משפחה וחברים?
  • האם הטונים עולים בשיחות?
  • האם אתם מצליחים להתגבר על קשיים בזוגיות ולפתור בעיות וקונפליקטים בעזרת שיחות טובות ומקרבות?

עליכם לזכור כי תקשורת זוגית היא המפתח לזוגיות טובה ויציבה, לחיים אוהבים שפויים ומכבדים לשלומם של יקירנו .אם אתם נתקלים בקשיי תקשורת ואתם חווים חוסר תקשורת בזוגיות – לא צריך להרים ידיים ולהתייאש, מאחר שבעזרת ייעוץ זוגי ניתן לפתח מיומנות תקשורת זוגית טובה ומקרבת.

 

כיצד נוכל לשפר את המצב?

יש גישות ושיטות שונות לשיפור התקשורת בזוגיות, וחשוב לציין כי תקשורת היא מיומנות שניתן ללמוד ולשפר. כדי לשפר תקשורת זוגית אפשר לעבור תהליך אימון ממוקד תוצאות פרקטיות לזמן מוגדר מראש שכן זה הטיפול הטוב ביותר והמניב תוצאות לטווח ארוך.

 

וקצת התייחסות לטיפים הבאים:

  • הקדישו יותר זמן אחד עבוד השני.
  • קחו נשימה עמוקה לפני שאתם מגיבים לדברי בן או בת הזוג. זכרו: מה חשוב יותר בתקשורת –  להבין או לענות ?
  • קבעו זמן לפגישה שלכם בסוף כל יום, כשהילדים במיטות ואתם נינוחים ורגועים עם משקה כוס יין או בירה תביטו רגע בעיניים שוחחו בנועם סיימו בחיבוק ללילה טוב והעיקר ללא שיפוטיות במהלך השיחה.

הדרך היעילה ביותר לפתח תקשורת זוגית טובה היא בעזרת ליווי מקצועי של אנשי המקצוע, לכן כדאי לפנות למומחים, ואתם מוזמנים לפנות לקליניקה של אורית רייטר.

 

תקשורת זוגית מקרבת – כך תעשו זאת

תקשורת זוגית מקרבת היא מרכיב חיוני וקריטי למערכת יחסים המבוססת על אמון, אינטימיות, הבנה, אהבה וכבוד הדדי. תקשורת זוגית מקרבת יוצרת קשר רגשי עמוק, מסייעת להבין את נקודת המבט של בני הזוג, בונה אמון וביטחון ומאפשרת להתגבר על מחלוקות ואי הבנות. הדרך היעילה ביותר להגיע למצב של תקשורת זוגית טובה ומקרבת היא בעזרת תהליך ייעוץ, טיפול או אימון זוגי.

אם נמאס לכם להתווכח עם בן/בת הזוג שלכם ואתם מייחלים לשיחה נורמלית בה כל צד מבין את הצד השני ומוכן להפנים את הדברים שהוא או היא אומרים, הטקסט הבא הוא בשבילכם – אני שמחה לשתף אתכם בכמה כלים בהם אני מציידת את המתאמנים שלי – טיפים חשובים לניהול שיח בריא עם בן/בת הזוג. הנה הם לפניכם:   

העקרונות לשיח בריא, המשיג תוצאה חיובית אצל בני זוגנו:

  • דבור נקי ללא פרשנות- תיאור הסיטואציה
  • רק בגוף ראשון: לא "הנה מה שאתה עושה" אלא "הנה מה שזה עושה לי". ללא האשמה
  • מה אני מבקש/ת לעצמי על מנת להרגיש טוב יותר בסיטואציה. (להגיד ספציפי מה כן ולא מה לא)

הנה כמה כלים לשיח בריא וקל יחסית לתפעול:  

  • במקום לדבר בכעס, נדבר בנועם ובלב אוהב
  • במקום להתלונן, נבקש עזרה ותמיכה
  • במקום לדבר בקביעות " לא אכפת לך ממני" נדבר נקודתית על הסיטואציה הנוכחית-הקביעות מוחקת את אותם פעמים שהתאמצתי עבורם וזה מייאש 
  • במקום להאשים את הצד השני, נשתף מה אנחנו מרגישים ומה זה עושה לנו בחוויה 

 

אני מאחלת שתיישמו את העקרונות האלה בהצלחה ולכל דבר נוסף אני כאן בשבילכם, לשיחה מלב אל לב – שיחה שעשויה לשנות את כל מה שחשבתם על הזוגיות ואהבה  שלכם. בהצלחה!

גלילה לראש העמוד

האם כבר עשית שאלון אבחון?

דילוג לתוכן