01
הצעד הראשון<span data-metadata="">
אני מאמינה שתקשורת פתוחה ויכולת לנהל דיאלוג זוגי על הקשיים והבעיות, הינן הבסיס לקשר זוגי איתן ויציב. הנכונות לשוחח בפתיחות וביושר מהווה עבורי מפתח להצלחה.
איך ישנם גם רגעים פחות מוכרים ונעימים, שגורמים לכם להרגיש שאתם עומדים לאבד אחיזה.
הצעד הראשון מבטא את ההבנה שיש צורך בשינוי, שאתם מבינים שחיים מאושרים וזוגיות טובה תלויה בכל אחד ואחת מכם לבצע את המוטל עליו – כל אחד בחלק שלו.
אז אם אתם חווים מצוקה כלשהי בקשר הזוגי ואתם לא יודעים מאיפה להתחיל..
מתחילים מהצעד הראשון!
02
התחלה חדשה
אפשר להתמודד עם מצבי משבר, ואף לצאת מהם עם תובנות, הבנות והתבוננות רחבה ועמוקה יותר על החיים בכלל והקשר הזוגי בפרט. חלק בלתי נפרד מהתהליך הוא עבודה עצמית של בני הזוג.
גם אם רק אחד מהם יקח על עצמו שינוי מהותי – מניסיוני הרב בן/בת הזוג ירתם לפרוייקט בהנאה רבה.
התחלה חדשה מהי?
העובדה שאתם זוג יחסית טרי, צעירים בגוף ובנפש לא סותרת את העובדה שיתכן שלא תתנהלו נכון במערכת היחסים. ההפך הוא הנכון – אין בכך שום דבר פסול, לכן חשוב לי להדגיש כי עזרה של איש / אשת מקצוע לא רלוונטית רק לזוגות שיחד כבר למעלה מעשור או שניים. אלא אני מאמינה בכל ליבי – שאין זוג לא “מוצלח” יש זוג לא “מודרך”.
המשבר לא נותן את אותותיו, ברוב המקרים הוא דופק לנו בדלת ותופס אותנו לא ערוכים. לכן חשוב לדעת שלמשבר אין שעה ותאריך, הוא יכול להגיע אחרי כמה חודשים בודדים או לחילופין אחרי למעלה מעשור וכו’. לכן על כל זוג לקחת אחריות וללמוד את השפה הזוגית שתתאים לו.
אז מה עושים בהתחלה חדשה?
התחלה חדשה זה השלב המעשי, אחרי שנשקף את הדברים כפי שהם, ונציב מטרה ויעד – ננקוט באמצעי פעולה שתצטרכו ליישם אותם בבית ובחיים המשפחתיים עצמם. בשלב הזה בהדרגה נבחין בשינוי, השינוי שיחול בך במקביל על בן/בת הזוג ובכלל – ההוויה והאווירה בבית. השינוי הזה יביא איתו התחלה חדשה ומתוקה באמת….
03
דלת פתוחה
אז בסוף התהליך נלמד להימנע מקונפליקטים?
ממש לא!
לקונפליקט תפקיד חיוני בהתפתחות הקשר הזוגי. שמאפשר לנו להכיר ולגעת מקרוב בבן/ת הזוג, ללמוד על חוזקותיו, חולשותיו, רגישותו, פצעיו, יכולותיו. זוגות אשר נמנעים מעימות, הם זוגות אשר יתקשו בסופו של התהליך לבנות אינטימיות, המבוססת על היכרות עמוקה זה עם זה, וישארו מרוחקים וחוששים מהאחר שלידם. כמובן רצוי וחשוב שהקונפליקט יאפשר צמיחה ולמידה זה על זה, ולא יוביל למקומות פוגעים והרסניים בקשר.
מה הכוונה ולמה שלא נסגור אותה?
ישנם שלבים בקשר הזוגי ש”מועדים לסכנה”. אנו נתקל בקשיים הזוגיים בצמתי חיים מרכזיים לדוגמא: לפני ואחרי החתונה, לאורך שנות הנישואין הראשונות, לאחר הולדת הילד הראשון, לעיתים גם השני, עם עזיבת הילדים את הבית, מעבר מגורים וכד’, וכן במצבי שינוי פתאומים: אבדן של אדם קרוב, מחלה, פיטורים ומשבר כלכלי, ועוד. לכן דלת פתוחה הוא השלב באחרון והקריטי ביותר להבין ולהפנים, שאין צורך לחכות לשעת המשבר. חובה עלינו כפרטנרים אמיתיים לחיים להיות תמיד עם יד על הדופק, להיות קשובים לאילו צרכים בן/בת הזוג שלנו זקוקים.
ולחוקק חוק לחיים שכאשר נזהה סכנה נפעל באופן מייד לנטרל אותה על מנת – להציל ולשמר את הזוגיות.